2012 Model
Close
    
    
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: 2012 Model

  1. #1
    Member Senior Dirt Dog's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    33
    Is anyone aware of any problems with the 2012 TW200 Models?

  2. #2
    Senior Member srs713's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Smyrna, GA, USA
    Posts
    1,417
    They come with the same sh**y stock front tire, they still don't have a kick starter, and the cost for a new one went up... again.



    Other than that, I'd like to have one.



    Oh, I haven't checked lately... do they still come with a cr*p non-o-ring chain?
    Stephen S.

    '07 TW200:

    15/50 sprockets, O-ring chain, D2Moto foot pegs

    tweaked carb (127.5 jet, 0.019 needle shim, idle screw @2.25),

    Rubbermaid "Action Packer" on homemade brackets

  3. #3
    Member matchu67's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    near da beach, FL
    Posts
    48
    No problems here... 2,500 miles in 3 months


    Be safe & Keep on TW 'ing,



    Matt Ward





    - 2012 Yamaha TW200 -

  4. Remove Advertisements
    TW200Forum.com
    Advertisements
     

  5. #4
    Senior Member ericj's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Maryland Eastern Shore
    Posts
    185
    Quote Originally Posted by Senior Dirt Dog View Post
    Is anyone aware of any problems with the 2012 TW200 Models?


    Just turned mine over @2000 miles... no real "problems" with the model year but this is the second TW I have had that we are finding tiny metal filings on the oil filter. (Yes I am so lazy about working on bikes that I no longer even change my own oil... used to like working on them and cleaning them but now I just want to ride)



    Had a 2007 and the dealer didn't want it as a trade because of this. The dealership owner has his own TW that he uses for a pit bike and said his filter doesn't look like that. (?)



    Took the 2012 in for the 1st change and the dealer showed me the filter and suggested I might want to change it again before 4,000 mi., so I did again at near 1000... still happening and again at about 1500... still a little there.



    Finally decided to call Yamaha since I have a 5 year factory warranty... they said it shouldn't be an issue and don't need to change it again until it's due. Just wanted it in their records.



    Don't know if anyone else had this happen with their TW....

  6. #5
    Senior Member TdubOhio's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Ohio
    Posts
    100
    Also have nearly 3000 miles on mine in about 3-4 months with no trouble, other than those tires get squirrelly at over 65 mph...

    Will be changing my oil this week (to semi synth) and will let ya know what I find.

  7. #6
    Senior Member retmotor's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    The Southwest
    Posts
    566
    I have a '12. I don't have a lot of miles on it but I've had no problems. Regarding the metal in the oil, I changed my oil the first time at 20 miles and it looked like metal a deep metal flake paint with lots of metal flakes. There were a lot of shavings on the filter. Oil change again at 100 miles and just a few shavings on the filter. The oil looked normal. Same for the next oil change. In other words, I think you get a lot of shavings on break-in, but I'd think it should be fairly shaving free after that.
    The value of the internet is that when you're wrong someone will immediately correct you, and when you're right, someone will immediately correct you". Lizrdbrth

  8. #7
    Senior Member ericj's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Maryland Eastern Shore
    Posts
    185
    Quote Originally Posted by retmotor View Post
    I have a '12. I don't have a lot of miles on it but I've had no problems. Regarding the metal in the oil, I changed my oil the first time at 20 miles and it looked like metal a deep metal flake paint with lots of metal flakes. There were a lot of shavings on the filter. Oil change again at 100 miles and just a few shavings on the filter. The oil looked normal. Same for the next oil change. In other words, I think you get a lot of shavings on break-in, but I'd think it should be fairly shaving free after that.


    Thanks for the note about the metal in the oil... my 2007 had 4500 miles on it and I don't know how it was broken in or how many oil changes before I got it, but I must have changed the oil 2-3 times while I had it and the last time was when the dealer showed concern about the stuff in the oil.



    Anyway, with the 2012... any issues with it will be on Yamaha cause I have 5 years...

  9. #8
    Member Senior Dirt Dog's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    33
    Quote Originally Posted by ericj View Post
    Just turned mine over @2000 miles... no real "problems" with the model year but this is the second TW I have had that we are finding tiny metal filings on the oil filter. (Yes I am so lazy about working on bikes that I no longer even change my own oil... used to like working on them and cleaning them but now I just want to ride)



    Had a 2007 and the dealer didn't want it as a trade because of this. The dealership owner has his own TW that he uses for a pit bike and said his filter doesn't look like that. (?)



    Took the 2012 in for the 1st change and the dealer showed me the filter and suggested I might want to change it again before 4,000 mi., so I did again at near 1000... still happening and again at about 1500... still a little there.



    Finally decided to call Yamaha since I have a 5 year factory warranty... they said it shouldn't be an issue and don't need to change it again until it's due. Just wanted it in their records.



    Don't know if anyone else had this happen with their TW....

  10. #9
    Member Senior Dirt Dog's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    33
    I just bought a used 2007, and it has a small oil leak that appears to be coming from the head right by the starter. Did you have that problem? Did you experience any other problems with the 2007? Did you have shavings in the filter every time you changed the oil?

  11. #10
    Senior Member ericj's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Maryland Eastern Shore
    Posts
    185
    Quote Originally Posted by Senior Dirt Dog View Post
    I just bought a used 2007, and it has a small oil leak that appears to be coming from the head right by the starter. Did you have that problem? Did you experience any other problems with the 2007? Did you have shavings in the filter every time you changed the oil?


    I did have the common base gasket oil weep, which wasn't really a problem but apparently is common in 2007's. I only remember the last oilk change around 4500 miles when there was stuff in the oil or on the filter. However the bike ran fine and I didn't really have any serious problems with it.

Page 1 of 2 12 LastLast

Sponosred Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. How do I tell which year model I have?
    By brah1 in forum Technical Help
    Replies: 5
    Last Post: 01-11-2013, 06:55 PM
  2. TW200 2000 model
    By beandiper in forum Technical Help
    Replies: 0
    Last Post: 09-10-2012, 01:45 PM
  3. Improvements For New Model TW200s
    By TundraManDan in forum General Discussion
    Replies: 20
    Last Post: 06-12-2012, 06:40 AM
  4. older model carb changes
    By kennethshaw in forum Technical Help
    Replies: 7
    Last Post: 04-09-2012, 09:22 AM
  5. model question
    By maupin81 in forum General Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 06-01-2011, 12:12 PM

Search tags for this page

2012 tw 200

,

2012 tw200

,

anyone had problems with a yamaha tw200

Click on a term to search for related topics.