Oh yes, I did it!!!
Close
    
    
Results 1 to 6 of 6
Like Tree1Likes
  • 1 Post By peter

Thread: Oh yes, I did it!!!

  1. #1
    Senior Member peter's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Providenciales, Turks & Caicos
    Posts
    398
    I would like to announce that I got bitten (again) by the TW200 bug. Just got my second TW200, a 2009 with 2,500 miles. It complements my 2010 which I got new in July 2011 and has now just shy of 14,000 miles on it. My sister is coming to visit me from Germany and I thought how cool it would be if we could go and do some biking together. Found a nice 2009 in Mobil, Al and got it shipped to the island. It was a hustle but the guys (and girls) from Hall's Motorsport in Mobil were a great help. Spent some time on cleaning, lots of mold!!! Poor thing was a little neglected I guess. Checked battery, cleaned air filter, changed oil, oil strainer and oil filter, adjusted clutch, new spark plug etc. She runs great but need to check the light on the speedometer and the "pilot box", where the indicator, high beam and neutral control lights sit is broken, guess need to spend the over $30 and order one. Only one thing that seemed odd. The oil level control glass is "foggy" after a short run. Even after I drained the oil the window was not clear. When the oil flows on the inside of the glass it clears but when the oil settles, it gets foggy again. Any insight? Will post pictures of the bike(s) after a complete clean up.



    The 2010 is red, the 2009 is blue. Almost like brother and sister!!

  2. #2
    Senior Member frog13's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    SW, Ohio
    Posts
    2,518
    Quote Originally Posted by peter View Post
    I would like to announce that I got bitten (again) by the TW200 bug. Just got my second TW200, a 2009 with 2,500 miles. It complements my 2010 which I got new in July 2011 and has now just shy of 14,000 miles on it. My sister is coming to visit me from Germany and I thought how cool it would be if we could go and do some biking together. Found a nice 2009 in Mobil, Al and got it shipped to the island. It was a hustle but the guys (and girls) from Hall's Motorsport in Mobil were a great help. Spent some time on cleaning, lots of mold!!! Poor thing was a little neglected I guess. Checked battery, cleaned air filter, changed oil, oil strainer and oil filter, adjusted clutch, new spark plug etc. She runs great but need to check the light on the speedometer and the "pilot box", where the indicator, high beam and neutral control lights sit is broken, guess need to spend the over $30 and order one. Only one thing that seemed odd. The oil level control glass is "foggy" after a short run. Even after I drained the oil the window was not clear. When the oil flows on the inside of the glass it clears but when the oil settles, it gets foggy again. Any insight? Will post pictures of the bike(s) after a complete clean up.



    The 2010 is red, the 2009 is blue. Almost like brother and sister!!




    Foggy site glass?....possibly the previous owner didn't change the oil enough.....and it became "stained".....wouldn't think this would occur,but just a thought?.Waiting for photo's.

  3. #3
    Senior Member tinman tim's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    northeast ohio
    Posts
    503
    as you said that mold was an issue, I'm gonna say its just full of moisture. How long have you let it run? Get it good and warmed up. Keep it there for a while. Change oil again. It should clear up. May take a couple times. Also ensure vent tubes are clear. Good luck, TIM
    SeatConcepts,carb mod,Shinko tires,15/50 o-ring chain,custom racks f/r, aluminum luggage,windshield,handguards,heated grips,Clarke tank,high frt fender,led running lights,folding shifter, wide pegs,12v outlets,headlight kill switch,voltmeter,stainless header,2nd brakelight,GPS/phone mount

  4. Remove Advertisements
    TW200Forum.com
    Advertisements
     

  5. #4
    Senior Member Tirebiter's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    NW Mich in summer & SW Mich in winter
    Posts
    1,110
    Mobile has been hit by a couple of hurricanes. I wonder if the bike got flooded at some time.

  6. #5
    Senior Member peter's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Providenciales, Turks & Caicos
    Posts
    398
    Ok, I am trying to post pictures of TW#1 & TW#2.

    The red (2010) is the "old" bike with 13k miles, the blue (2009) is the new bike I just got last week with 2.5k miles.











    TwDuke likes this.

  7. #6
    Senior Member r80rt's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    2,431
    Nice bikes, now you will have twice as much fun
    Only a fool would attempt it, and God help me, I am that fool!

Sponosred Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •