Posting Pictures .....
Close
    
    
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 30
Like Tree34Likes

Thread: Posting Pictures .....

  1. #1
    Super Moderator Purple's Avatar
    Join Date
    Mar 2015
    Location
    Ynys Môn
    Posts
    4,586

    Posting Pictures .....

    We’ve recently discovered a “glitch” when posting pictures from some devices

    Normally, using a PC or laptop, simply go “advanced”, and everything works as normal – but some people have reported difficulties on I phones and the like

    The first thing to note, is that many I phone users have the picture settings on “normal”. In the case of Apple, this means that the resulting picture will be the size of a bed sheet, and often over 5mb in size. This might make you feel good about your phone, but as you will soon discover, the site cannot handle pictures of that size

    Rather than fart about re-sizing these humungous pictures, why not change your phone settings to something more realistic ?

    1024 x (whatever) is usually a good starting point – anything more than that is asking the site to “re-size” the picture for you – and therein lies the problem

    Our “VSAdmin” people have come up with a “work around” if you can’t access the “advanced” option – it can be found here - Announcements - Technical Write-Ups

    With the increasing amount of devices around these days, all of which have individual “needs”, it’s often hard to keep on top of all them, but we’ll always do our best to help

    If you experience any other problems, or find that you are having difficulties in using the site, please post your issue here - Site Help and Support

    It would be a great help if you could include details of your OS, browser etc at the same time, and make sure you have cleared your cache and cookies first – any issues on that board can then be escalated to the “relevant powers”, who will respond as soon as possible ……
    littletommy, Ken, Fred and 2 others like this.
    (Warning - Forum may contain nuts) ...... Hidden Content

    TW200 - 1998 - Japanese import - 7000 miles on the clock - TW225 Special Edition 2007
    - Hidden Content

  2. #2
    Senior Member TopPredator's Avatar
    Join Date
    Jun 2014
    Location
    Bel Air Maryland
    Posts
    4,169
    I use an iPhone 8 with the latest software. I found if I create a post with text only then Save and exit. I then edit the post and upload my pictures. It works

    1EBDBFA1-7956-4C4E-A558-91FE12CC0CC0.jpeg
    Last edited by TopPredator; 01-16-2018 at 07:37 PM.
    If I’m ever on LIFE SUPPORT, UNPLUG ME. Then plug me back in... See if that works. Hidden Content

    TW 2006 Ruth
    TW 1988 Black Widow.
    1994 Harley FXR

    Rick

  3. #3
    Administrator VSAdmin's Avatar
    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    329
    Well, I'm glad that works @TopPredator! What happens when you try to post a photo with the text?

    Erik

  4. Remove Advertisements
    TW200Forum.com
    Advertisements
     

  5. #4
    Senior Member TopPredator's Avatar
    Join Date
    Jun 2014
    Location
    Bel Air Maryland
    Posts
    4,169
    Quote Originally Posted by VSAdmin View Post
    Well, I'm glad that works @TopPredator! What happens when you try to post a photo with the text?

    Erik
    You get a link that you have to click on to view the picture. The links work sporadically.
    Hoot Gibson likes this.
    If I’m ever on LIFE SUPPORT, UNPLUG ME. Then plug me back in... See if that works. Hidden Content

    TW 2006 Ruth
    TW 1988 Black Widow.
    1994 Harley FXR

    Rick

  6. #5
    Administrator VSAdmin's Avatar
    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    329
    So then no actual image whether its a thumbnail or full size appears, just a link 'attachment'? Do you have the link to the posts containing these? We can check to see if a rebuild (a process) on attachments might help restore these but it'll be useful to have an example where the image doesn't show but a text link instead, to test if the rebuild worked or not.


    Thanks,
    Nate
    Hoot Gibson, WERA689 and Purple like this.

  7. #6
    Senior Member TopPredator's Avatar
    Join Date
    Jun 2014
    Location
    Bel Air Maryland
    Posts
    4,169
    Test pictures uploaded without saving the post and returning to upload the pictures.

    Attachment 152330

    Attachment 152338

    Edit: same pictures

    44D8709B-2F85-452B-AD0C-9BCF9708E51F.jpeg

    85EB0F82-96CE-4BA4-9018-79C13CE48E55.jpeg
    Last edited by TopPredator; 01-20-2018 at 03:00 PM.
    Purple likes this.
    If I’m ever on LIFE SUPPORT, UNPLUG ME. Then plug me back in... See if that works. Hidden Content

    TW 2006 Ruth
    TW 1988 Black Widow.
    1994 Harley FXR

    Rick

  8. #7
    Senior Member Fred's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Turtle Wrangling the Sierras
    Posts
    18,811
    Post#6 images are invalid links for me on MacBook Air. This a failed er-build?
    2003 TW200 "Betty Boop"
    2006 TW200 "Nibbler", a.k.a. “Mr.Gizmo"
    Hidden Content All Things Considered I’ld Rather Be Motorcycling

  9. #8
    Super Moderator Purple's Avatar
    Join Date
    Mar 2015
    Location
    Ynys Môn
    Posts
    4,586
    Post 6 is showing as a text link - which leads to an invalid attachment error message - windoze 7 SP1
    (Warning - Forum may contain nuts) ...... Hidden Content

    TW200 - 1998 - Japanese import - 7000 miles on the clock - TW225 Special Edition 2007
    - Hidden Content

  10. #9
    Senior Member TopPredator's Avatar
    Join Date
    Jun 2014
    Location
    Bel Air Maryland
    Posts
    4,169
    I’ll continue to use my work around until it’s fixed
    If I’m ever on LIFE SUPPORT, UNPLUG ME. Then plug me back in... See if that works. Hidden Content

    TW 2006 Ruth
    TW 1988 Black Widow.
    1994 Harley FXR

    Rick

  11. #10
    Administrator VSAdmin's Avatar
    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    329
    @TopPredator are you viewing the site using the enhanced mobile view or the desktop view?

    Niall

Page 1 of 3 123 LastLast

Sponosred Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. posting photos help!!
    By supachip1 in forum General Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 02-14-2015, 12:34 AM
  2. Posting with quotes
    By Mkfchef in forum Off-Topic
    Replies: 3
    Last Post: 09-14-2014, 04:12 PM
  3. Need Posting Help
    By williamemack in forum General Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 01-05-2014, 01:22 PM
  4. posting pictures
    By ridgeline in forum General Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 07-23-2012, 08:43 PM
  5. Help posting pictures
    By uktw125 in forum General Discussion
    Replies: 16
    Last Post: 08-04-2010, 06:14 PM