TW 200 idles fine but cannot give it throttle?
Close
    
    
Results 1 to 9 of 9
Like Tree13Likes
  • 1 Post By cmercon
  • 2 Post By rbm
  • 1 Post By cmercon
  • 1 Post By rbm
  • 3 Post By littletommy
  • 2 Post By will
  • 1 Post By cmercon
  • 1 Post By Purple
  • 1 Post By elime

Thread: TW 200 idles fine but cannot give it throttle?

  1. #1
    Member cmercon's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Vermont
    Posts
    86

    Exclamation TW 200 idles fine but cannot give it throttle?

    1987 TW200 Brand New CDI (dont ask) brand new air filter, brand new air filter boot and brand new intake boot.
    Bike runs fine with choke halfway out. You could ride it all day but put the choke in and all you can do is idle.
    Carb appears to be clean as I have had it off and cleaned it out about 5 times now.

    Any hints tips suggestions. I have uploaded a video to youtube to better illustrate the issue,



    Thanks in advanced!
    jtomelliott49 likes this.

  2. #2
    rbm
    rbm is offline
    Senior Member rbm's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    4,300
    Pilot jet.
    jeffrolives and jtomelliott49 like this.

  3. #3
    Member cmercon's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Vermont
    Posts
    86
    Clogged?
    jtomelliott49 likes this.

  4. Remove Advertisements
    TW200Forum.com
    Advertisements
     

  5. #4
    rbm
    rbm is offline
    Senior Member rbm's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    4,300
    Yep. Mine was the same way when I got it.
    jtomelliott49 likes this.

  6. #5
    Super Moderator littletommy's Avatar
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    Spokane, Washington
    Posts
    17,291
    I wouldn't try to clean it, it's probably corroded and eaten up somewhat since it's an 87. Buy a new pilot jet kit.
    Last edited by littletommy; 06-18-2015 at 07:43 PM.
    1st John 1:9
    If we confess our sins, He is faithful and just to forgive us our sins, and to cleanse us from all unrighteousness.

    John 3:16
    For God so loved the world, that he gave his only begotten Son, that whosoever believeth in him should not perish, but have everlasting life.

    John 3:17
    For God sent not his Son into the world to condemn the world; but that the world through him might be saved.

    Hidden Content <<<Click here. Hidden Content

  7. #6
    Senior Member will's Avatar
    Join Date
    Jun 2015
    Posts
    119
    i had the same problem, get a full carb rebuild kit.
    jeffrolives and jtomelliott49 like this.

  8. #7
    Member cmercon's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    Vermont
    Posts
    86
    Turned out to be a faulty air filter? I took the air filter off of my 2014 and put it on the 87 and it ran perfect.
    jtomelliott49 likes this.

  9. #8
    Super Moderator Purple's Avatar
    Join Date
    Mar 2015
    Location
    Ynys Môn
    Posts
    4,571
    The pilot jet adjusts the air/fuel mixture — but if the air filter has had it, the results will be the same. Could have been either, even a cracked intake boot will do it, hard to notice sometimes. Fortunately, you had another bike to swap parts from.

    Well done for finding it — and for letting us know the end result — far too many threads end with suggestions — not solutions — and it’s the solutions we learn from ……………
    jtomelliott49 likes this.
    (Warning - Forum may contain nuts) ...... Hidden Content

    TW200 - 1998 - Japanese import - 7000 miles on the clock - TW225 Special Edition 2007
    - Hidden Content

  10. #9
    Senior Member elime's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    San Jose, CA
    Posts
    6,976
    The idle mixture screw is open 2 1/2 turns......
    jtomelliott49 likes this.
    Long live the internal combustion engine!

Sponosred Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. Replies: 26
    Last Post: 08-31-2014, 08:25 AM
  2. Idles fine, then sputters when I give it the gas
    By PSLADE in forum Technical Help
    Replies: 2
    Last Post: 08-21-2014, 03:00 AM
  3. idles fast then dies
    By carp123 in forum Technical Help
    Replies: 16
    Last Post: 09-25-2012, 09:41 PM
  4. Bike idles fine on stand, dies when upright
    By Sloppy in forum Technical Help
    Replies: 14
    Last Post: 07-07-2011, 07:28 PM
  5. TW200 Idles and Dies
    By Quicksand in forum Technical Help
    Replies: 10
    Last Post: 10-22-2010, 03:57 PM