Clutch problem?
Close
    
    
Results 1 to 6 of 6

Thread: Clutch problem?

  1. #1
    Senior Member FortPayne's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Alabama
    Posts
    326
    I just got a 94 tw up and running last week. Tore it down to the frame, cleaned, changed oil, painted... Etc. I rode it several miles yesterday and it shifted perfect and smooth. After browsing the forums last night I realized I had not set the slack in my chain. I moved the bike forward and tensioned the top of the chain so all slack was on bottom. I then adjusted axle tabs so there was about an inch, inch and a half play. Today I took the bike out and really rode it hard for the first time( did not disappoint!) At the end of the day I noticed when I let out the clutch there was a slight pop just before it engaged the gear. When I pull in the clutch it fully disengages like its supposed to, just happens when I'm letting it out. What's it sound like to yall?
    Tenaciously Deviant Unwittingly Brilliant

  2. #2
    Senior Member FortPayne's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Alabama
    Posts
    326
    Nevermind, chain was too tight. A bit too much play now but no popping.
    Tenaciously Deviant Unwittingly Brilliant

  3. #3
    Banned qwerty's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    NW Tennessee
    Posts
    10,664
    Yup, TWs like sloppy chains.




  4. Remove Advertisements
    TW200Forum.com
    Advertisements
     

  5. #4
    Senior Member elime's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    San Jose, CA
    Posts
    6,975
    A little loose is better than a little tight.
    Long live the internal combustion engine!

  6. #5
    Senior Member n2o2diver's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Dothan, AL
    Posts
    1,715
    Quote Originally Posted by Tony View Post
    A little loose is better than a little tight.


    You are still talking about the Chain, Right????
    Hidden Content

    2005 TW200 (SOLD)
    2013 DR650

  7. #6
    Senior Member Stromper's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Eastern Connecticut
    Posts
    443
    No Cush Hub

Sponosred Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. Clutch Engagement vs Free play in clutch lever
    By Jay-2 in forum Technical Help
    Replies: 4
    Last Post: 04-09-2014, 06:24 AM
  2. A problem with my new TW
    By old white truck in forum General Discussion
    Replies: 12
    Last Post: 12-09-2012, 05:22 AM
  3. Weird clutch problem...
    By Guit4eva in forum Technical Help
    Replies: 7
    Last Post: 06-15-2012, 11:25 PM
  4. I think I have a problem
    By n2o2diver in forum General Discussion
    Replies: 12
    Last Post: 12-20-2011, 06:16 AM
  5. Seat Problem
    By mike m in forum Technical Help
    Replies: 1
    Last Post: 05-29-2011, 06:41 AM

Search tags for this page

tw200clutchproblems

Click on a term to search for related topics.