Clutch issue
Close
    
    
Results 1 to 5 of 5

Thread: Clutch issue

  1. #1
    Junior Member Wyatt570's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    PA
    Posts
    2
    I've got a 2012 TW with less then 100 miles on it. This weekend after a short ride I washed the bike, and when I went to start it up afterwards there was no tension at all in the clutch and it won't start. What could I have done? Thanks!

  2. #2
    Senior Member n2o2diver's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Dothan, AL
    Posts
    1,715
    Check the return spring. Look in the stickys in the tech section there should be a description and pictures of how the spring should be. It is often installed incorrectly during dealer setup.



    Here is the link

    https://tw200forum.com/index.php?/top...4902#entry4902
    Hidden Content

    2005 TW200 (SOLD)
    2013 DR650

  3. #3
    Junior Member Wyatt570's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    PA
    Posts
    2
    Thanks for the help. I was able to reconnect it. But now the battery is dead and I want to put the trickle charger on it. Silly question but true, where's the battery located?!?

  4. Remove Advertisements
    TW200Forum.com
    Advertisements
     

  5. #4
    Senior Member PalmStateCrawler's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Cayce, SC
    Posts
    3,109
    Under the seat
    '13 690 Enduro R too many frickin farkles...
    '07 KLX250 farkled (wife's bike)
    '86 BW80 farkled to size
    '10 TW200 you will be missed

  6. #5
    Senior Member DRF64's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Kalamazoo, MI
    Posts
    136
    look underneath the seat to find the two bolts you will need to remove to take it off.



    dan

Sponosred Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. Brand new TW200 with the clutch spring issue.
    By invisibledove in forum Technical Help
    Replies: 29
    Last Post: 02-12-2018, 11:39 AM
  2. Clutch Engagement vs Free play in clutch lever
    By Jay-2 in forum Technical Help
    Replies: 4
    Last Post: 04-09-2014, 06:24 AM
  3. First TW. Hot Start Issue
    By Qicker306 in forum Technical Help
    Replies: 13
    Last Post: 06-11-2013, 06:17 PM
  4. Front sprocket issue
    By SRTeric in forum Technical Help
    Replies: 5
    Last Post: 06-07-2011, 11:36 AM
  5. 91 tw charging issue
    By mike438 in forum Technical Help
    Replies: 5
    Last Post: 03-13-2011, 08:25 PM