Neutral light not working & starting weird
Close
    
    
Results 1 to 4 of 4
Like Tree6Likes
  • 1 Post By OweDebz
  • 1 Post By Purple
  • 2 Post By SportsterDoc
  • 2 Post By OweDebz

Thread: Neutral light not working & starting weird

  1. #1
    Junior Member OweDebz's Avatar
    Join Date
    Aug 2017
    Posts
    16

    Neutral light not working & starting weird

    Recently my neutral light on my tw 125 2003 has stopped working it comes on but doesn’t turn off when I change gear also now my bike won’t start unless the side stand is up and the clutch is pulled in does anyone know what going and how to sort both problems are they linked ? Thanks for any help in advance
    Badgerflorida likes this.

  2. #2
    Super Moderator Purple's Avatar
    Join Date
    Mar 2015
    Location
    Ynys Môn
    Posts
    4,637
    Yup – it’s all to do with the safety cut-outs

    Start looking for a bad connection or a short – as it stands it’s all working backwards

    I’d start off proceedings with the ignition on, the engine off, and the bike in gear with the sidestand down – you need fiddle about with it until you get that neutral light to go out
    Badgerflorida likes this.
    (Warning - Forum may contain nuts) ...... Hidden Content

    TW200 - 1998 - Japanese import - 7000 miles on the clock - TW225 Special Edition 2007
    - Hidden Content

  3. #3
    Senior Member SportsterDoc's Avatar
    Join Date
    Jan 2017
    Location
    Southern Nevada
    Posts
    1,077
    The neutral light is always energized with the key on.
    The switch completes the circuit to ground.
    The neutral switch may be failing or have poor/intermittent connection of the wire to the switch.

    If neutral is not detected, the fail-safe is to have the clutch pulled-in / side-stand up
    Fred and Badgerflorida like this.
    2014 Honda CB1100
    2018 Yamaha XT250
    2016 Moto Guzzi V7 II
    2017 Yamaha TW200
    2012 Triumph Bonneville
    2002 H-D Sportster 1200 Sport
    2003 H-D Sportster 883
    1976 Honda CB750F
    1975 Honda CB360
    1970 Yamaha CT1
    1972 Yamaha CT2
    1972 Yamaha AT2/CT2
    1970 Honda SL350
    1970 Honda CL350
    1967 Honda CL160
    1967 Honda CB160
    1962 Honda CA110

  4. Remove Advertisements
    TW200Forum.com
    Advertisements
     

  5. #4
    Junior Member OweDebz's Avatar
    Join Date
    Aug 2017
    Posts
    16
    Thanks you for your replies I will try that out and let you know how I get on !
    Badgerflorida and littletommy like this.

Sponosred Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. Neutral Light ?
    By excalibur in forum Technical Help
    Replies: 7
    Last Post: 12-10-2017, 09:10 PM
  2. 2015 Neutral Indicator NOT WORKING!!
    By NeilHook in forum Technical Help
    Replies: 14
    Last Post: 05-25-2015, 05:40 PM
  3. weird starting issue/ part going bad?
    By mtlhed88 in forum Technical Help
    Replies: 6
    Last Post: 01-18-2015, 04:07 AM
  4. 2005 only starting in neutral
    By george_c in forum Technical Help
    Replies: 17
    Last Post: 04-17-2014, 12:19 PM
  5. weird Neutral problem
    By zoolander in forum Technical Help
    Replies: 6
    Last Post: 02-14-2011, 11:47 PM