2003 TW No Power
Close
    
    
Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 39
Like Tree46Likes

Thread: 2003 TW No Power

  1. #1
    Junior Member billl's Avatar
    Join Date
    Mar 2018
    Posts
    19

    2003 TW No Power

    Hi there folks, I have a problem with my '03 TW I could use some help with. Put a new battery in January 2016 ("BikeMaster TruGel") and it's always been kept on a battery tender since then. We had some warm weather back in February, and I took it out for a spin one day. Worked great, no issues. Next day I went I went to start it, but, forgot to disconnect the battery tender - hit start - and nothing. No headlight/indicator lights, no ignition, completely dead.

    - Fuses check out ok
    - Battery tests at 13.3V
    - No melted wires anywhere I can see
    - Next step is to try and jump the bike with another 12v battery, pending other advice...

    Did I fry something? Any help is greatly appreciated, thank you!

  2. #2
    Senior Member Miaugi's Avatar
    Join Date
    Oct 2017
    Location
    Alfred, On
    Posts
    463
    I'm sure this may sound obvious however it seems that many times this has to do with a safety lock-out issue, most often being the bike in gear with stand down.
    billl likes this.
    Hidden Content Sold...Oct 2018......'01 F650GS

  3. #3
    Junior Member billl's Avatar
    Join Date
    Mar 2018
    Posts
    19
    Yep, thanks, checked that. I'm not getting any power at all with the ignition turned on.

  4. Remove Advertisements
    TW200Forum.com
    Advertisements
     

  5. #4
    Senior Member excalibur's Avatar
    Join Date
    Nov 2017
    Location
    La Center, WA
    Posts
    118
    Make sure you did not kill the power last time you were riding with the "Kill Switch " and then fail to move it back to the "Run" position.. It's the rocker type switch in the housing on the right side, where front brake lever is housed... If left in the " Off " position it will not allow electriciy to the entire system.

    excalibur
    billl and PlacerLode like this.
    2010 TW 200 Dual Sport
    2017 Harley Softail Slim w/110 Cubic Inch Screamin' Eagle engine
    2005 Yamaha 450 Kodiak 4x4 Quad

  6. #5
    Senior Member Fred's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Turtle Wrangling the Sierras
    Posts
    19,015
    Sounds like the ignition switch or loose battery connection since there is no discernible power to lights,etc.
    billl and PlacerLode like this.
    2003 TW200 "Betty Boop"
    2006 TW200 "Nibbler", a.k.a. “Mr.Gizmo"
    Hidden Content All Things Considered I’ld Rather Be Motorcycling

  7. #6
    Junior Member billl's Avatar
    Join Date
    Mar 2018
    Posts
    19
    Thanks excalibur, kill switch is in run position. No go.

  8. #7
    Junior Member billl's Avatar
    Join Date
    Mar 2018
    Posts
    19
    Thanks Fred - battery connections are tight. I'll pull the ignition switch out and have a look.

  9. #8
    Junior Member billl's Avatar
    Join Date
    Mar 2018
    Posts
    19
    Pulled the ignition switch and had a look (see attached). Connections looked clean - but I cleaned them anyway, no luck. Anything look amiss here?

    Thanks

    Attachment 163817

    Attachment 163825

  10. #9
    Senior Member Peterb's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    North Bay, Ontario, Canada
    Posts
    1,484
    Did you just do a visual inspection on the fuse? Sometimes they look ok but they are open circuit. Be sure to check for power on both sides of the fuse with a test light or volt meter and do it with the key on.
    billl and PlacerLode like this.

  11. #10
    Junior Member billl's Avatar
    Join Date
    Mar 2018
    Posts
    19
    Thanks Peterb - testing them again

Page 1 of 4 123 ... LastLast

Sponosred Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. New to me 2003 TW
    By Biederboat in forum General Discussion
    Replies: 9
    Last Post: 08-09-2016, 09:35 AM
  2. FS: 2003 Take off's
    By Skyking in forum TW200 Classifieds
    Replies: 9
    Last Post: 12-09-2015, 05:09 AM
  3. 2003 tw 200
    By silversurfer in forum TW200 Classifieds
    Replies: 4
    Last Post: 04-19-2015, 12:40 PM
  4. For sale, 2003 TW
    By biglefti in forum TW200 Classifieds
    Replies: 13
    Last Post: 12-28-2013, 07:16 AM
  5. 2003 TW for sale
    By oldbroadbiker in forum TW200 Classifieds
    Replies: 4
    Last Post: 05-19-2013, 05:15 PM

Search tags for this page

news

,
tw200 has no power good battery
Click on a term to search for related topics.