87 TW200 won't idle
Close
    
    
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Junior Member heimy's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    4
    I have an '87 TW200 that doesn't like to idle when cold. The carb has been taken apart and cleaned, new fuel filter installed, tank has been flushed, valve clearances are good and checks out mechanically, new spark plug and air filter.

    Most times when I start it, it runs really rough, will stall if you throttle it. Sometimes the rpms will go up and down a few times. Usually it will sort itself out and run properly after about 15 minutes, but once in a while it stalls and won't restart. There is fuel going to the carb. I thought it might have a tank venting issue, but does the same with the gas cap off.

    After riding for 5 or 6 miles it will often start running rough again for several minutes and then sort itself out and run fine for the rest of the ride.

    It starts fine when warm, and occassionally it will fire right up and run smooth when cold.

    Anybody had this type of issue?

    Any suggestions would be appreciated.

  2. #2
    Senior Member Xracer's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Lake Placid,Florida
    Posts
    3,765
    If you have not all ready done so.Check the intake manifold and carb/airbox boot for any cracks.Even a small one can cause problems.Also check the carb/airbox boot for shrinkage that can cause a gap that lets air in.

  3. #3
    Junior Member rockiedog2's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    24
    Quote Originally Posted by Xracer View Post
    If you have not all ready done so.Check the intake manifold and carb/airbox boot for any cracks.Even a small one can cause problems.Also check the carb/airbox boot for shrinkage that can cause a gap that lets air in.


    What Xracer said plus when you had the carb down did you check that the choke is working properly? The rpm varying up/down often is an indication of lean/varying mixture. Is it possible that your choke is somehow intermittent; I'm not familiar with that particular carb. From your description of after several miles it gets rough again makes me wonder if you may have more than one problem working there...lean when cold and some other intermittent feed problem after it's warmed up

  4. Remove Advertisements
    TW200Forum.com
    Advertisements
     

  5. #4
    Junior Member heimy's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    4
    I got the bike back from the mechanic today. Turned out to be the CDI box. Runs great now.

Sponosred Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. First TW200 - Idle Problem
    By lfowler1989 in forum Technical Help
    Replies: 4
    Last Post: 10-28-2012, 09:46 PM
  2. 91 TW 200 will idle, then die out
    By aduboisiii in forum Technical Help
    Replies: 1
    Last Post: 07-17-2012, 06:28 PM
  3. idle help
    By greendub in forum Technical Help
    Replies: 4
    Last Post: 06-07-2012, 06:04 PM
  4. Dealing with idle TW?
    By drs6222 in forum General Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 04-26-2012, 06:40 AM
  5. idle speed
    By mike m in forum Technical Help
    Replies: 12
    Last Post: 01-29-2012, 05:58 PM

Search tags for this page

1988 yamaha tw 200 wont idle

,

2004 yamaha tw200 wont idle

,

87 tw200 fuel from carb

,

87 tw200 gas tank vents

,

i have a 1987 yamaha 200 tw that wont run in cold weather

,

tw200 stalls off idle

,

tw200 stalls when cold

,

yamaha tw200 gets to rich after warmed up

,

yamaha tw200 wont idle

,

yamaha tw200 wont idle hot

Click on a term to search for related topics.