What's Wrong!?
Close
    
    
Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 31
Like Tree28Likes

Thread: What's Wrong!?

  1. #1
    Senior Member tylermoney's Avatar
    Join Date
    Mar 2019
    Location
    Austin Tx
    Posts
    251

    What's Wrong!?

    So, I removed my carb entirely, swapped the stock main jet for a 130, added some shins to the needles, and turned the idle/air screw to 2.5 turns. Put everything back on, then installed the DG v2 slip on. It started up and idled fine. I took it for a test run, and it was sputtering bad, and dying constantly. I had to keep the throttle pretty open to keep it going, and ended up having to push it way up a hill... felt like it wasn’t getting enough... something (gas/air?).

    It was cutting in/out when I was test riding it. Actually felt similar to how my RD felt in the past when the plug was going ... but the plug should be fine. I figure I must've done something else wrong

    Idle didn’t seems to be a problem, just revving the engine. Thoughts? See video.https://www.dropbox.com/s/y8oinytslx...oblem.MOV?dl=0

    Any help would be greatly appreciated. I want to ride this weekend!!!!
    2019 Yamaha TW200
    - DGv2 Slip On
    - Custom Oil Cooler
    - Manracks Seat Rack
    - Ricochet Skid Plate
    - Oversizzed Footpegs
    - Cycra ProBend Handguards

    1973 Yamaha RD350
    - In pieces in my garage Hidden Content

  2. #2
    Senior Member assquatch20's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Tennessee
    Posts
    1,300
    Maybe like a clogged jet or float level way off? I'd blow the jets out with compressed air. If still no luck I would consider reverting to stock and then making one change at a time. It's much easier to diagnose that way.
    grewen likes this.

  3. #3
    Senior Member TWBigBlake's Avatar
    Join Date
    Apr 2019
    Location
    Tacoma, WA
    Posts
    234
    Any help would be greatly appreciated. I want to ride this weekend!!!!
    I just rejetted on Tuesday, 130M 34P and 2.5 turns out... mine would ride, and as soon as it warmed up a couple miles later would die, turns out I forgot to put fuel in my tank...

    Definitely worth checking lol

  4. Remove Advertisements
    TW200Forum.com
    Advertisements
     

  5. #4
    Super Moderator Purple's Avatar
    Join Date
    Mar 2015
    Location
    Ynys Môn
    Posts
    4,594
    Who did you get the 130 from ?
    (Warning - Forum may contain nuts) ...... Hidden Content

    TW200 - 1998 - Japanese import - 7000 miles on the clock - TW225 Special Edition 2007
    - Hidden Content

  6. #5
    Senior Member tylermoney's Avatar
    Join Date
    Mar 2019
    Location
    Austin Tx
    Posts
    251
    Quote Originally Posted by Purple View Post
    Who did you get the 130 from ?
    ProCycle ... their kit. Fuel is turned on. Definitely fuel in tank.
    2019 Yamaha TW200
    - DGv2 Slip On
    - Custom Oil Cooler
    - Manracks Seat Rack
    - Ricochet Skid Plate
    - Oversizzed Footpegs
    - Cycra ProBend Handguards

    1973 Yamaha RD350
    - In pieces in my garage Hidden Content

  7. #6
    Senior Member tylermoney's Avatar
    Join Date
    Mar 2019
    Location
    Austin Tx
    Posts
    251
    ‘Tis strange. Started her up this morning, idle fine, died when rev’d initially, got it going again, rev’d okay, was able to get it going I first gear, then after a few more moments it just bogged down and died again.

    Gonna take the carb out again later (probably tomorrow) and see if I can figure it out.
    2019 Yamaha TW200
    - DGv2 Slip On
    - Custom Oil Cooler
    - Manracks Seat Rack
    - Ricochet Skid Plate
    - Oversizzed Footpegs
    - Cycra ProBend Handguards

    1973 Yamaha RD350
    - In pieces in my garage Hidden Content

  8. #7
    Senior Member Ski Pro 3's Avatar
    Join Date
    May 2014
    Location
    El Dorado, California
    Posts
    802
    You did too many things at once. My recommendation is to always make one change at a time, with a test ride for effect between steps. Swapping all those parts, who the hell knows where things went wrong. If it were me, I'd put everything back to stock as it was before I opened up this can of worms, then test to see if it's back to the way it was. Then I'd start one step at a time. I see you didn't mention changing the pilot jet. That jet made the biggest difference in my bike's performance and I've moved on to the main, the shims and an air box mod. Each step was tested for effect. Took a while as I went up to 3 shims before I could tell I had overshot the optimum performance, which was two shims.
    What your problem is, is anyone's guess. Maybe you didn't tighten the screws on the carb top after you messed installing shims. Maybe you didn't verify the needle moved smoothly, was seated right and that the CV boot was sealing right. Maybe the carb boot; front or rear, is not on the carb right and is air-leaking bad. You are gonna have to go back to square one just to eliminate any issues in the work as well as the parts now, in order to trouble shoot this right.
    reddave, Willys714 and Peterb like this.
    The bear slayer!

  9. #8
    Senior Member SHAG's Avatar
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Bradford, Pa
    Posts
    972
    I agree with the post above. I think you messed something up. Start over
    Go like hell, You'll get there quicker!

    2005 BMWR12GS Rock Red 106k miles
    2013 TW200 - 8k- miles
    2018 X-MAX - 6k- miles

  10. #9
    Senior Member grewen's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Location
    Armstrong BC
    Posts
    2,395
    what does the plug look like. sounds like too much gas off idle
    to me
    Darth likes this.
    Greg

    2019 honda cb500x
    2018 honda grom
    2018 suzuki dr200

  11. #10
    Senior Member stagewex's Avatar
    Join Date
    Jun 2016
    Location
    New Rochelle, New York
    Posts
    1,775
    Quote Originally Posted by Ski Pro 3 View Post
    You did too many things at once. My recommendation is to always make one change at a time, with a test ride for effect between steps. Swapping all those parts, who the hell knows where things went wrong. If it were me, I'd put everything back to stock as it was before I opened up this can of worms, then test to see if it's back to the way it was. Then I'd start one step at a time. I see you didn't mention changing the pilot jet. That jet made the biggest difference in my bike's performance and I've moved on to the main, the shims and an air box mod. Each step was tested for effect. Took a while as I went up to 3 shims before I could tell I had overshot the optimum performance, which was two shims.
    What your problem is, is anyone's guess. Maybe you didn't tighten the screws on the carb top after you messed installing shims. Maybe you didn't verify the needle moved smoothly, was seated right and that the CV boot was sealing right. Maybe the carb boot; front or rear, is not on the carb right and is air-leaking bad. You are gonna have to go back to square one just to eliminate any issues in the work as well as the parts now, in order to trouble shoot this right.
    +++1!
    Go back to stock and start over but absolutely only ONE (1) STEP AT A TIME!
    arbolmano likes this.
    2008 Vespa 150"S" (Elec & Kick Start)
    2007 Ural Patrol (2WD, Elec & Kick Start)
    2006 Yamaha TW200 (Elec & Kick Start)
    1995 BMW K75 (Elec Start)
    1991 Honda XR250L (Kick Start Only)
    1986 Yamaha BW200ES (Elec & Kick Start)
    1969 BMW r60/2, US Model (Kick Start Only)

Page 1 of 4 123 ... LastLast

Sponosred Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. Stuck Needle Valve Seat and Wrong Oil Filter
    By mattmus4357 in forum Technical Help
    Replies: 12
    Last Post: 09-11-2014, 10:33 PM
  2. What's wrong with my 14/47 ?
    By Guitarman in forum Performance and Customization
    Replies: 42
    Last Post: 07-23-2013, 10:27 PM
  3. Somethong wrong after service
    By TW-SA in forum Technical Help
    Replies: 13
    Last Post: 02-09-2012, 11:26 PM
  4. Whats wrong in this picture?
    By xdac in forum General Discussion
    Replies: 21
    Last Post: 12-17-2011, 10:03 AM
  5. What's Wrong With This Picture?
    By TW2007 in forum Off-Topic
    Replies: 7
    Last Post: 09-30-2011, 07:21 PM