TW200 Forum banner

1 - 5 of 5 Posts

·
Registered
Joined
·
168 Posts
Discussion Starter #1
while i am waiting for my head and valve job at the machine shop i decided to go through my lower end . to my dismay ive found that most of my gaskets are shot so ive ordered new . i found my origin for the shavings in my oil it was the kick-start assembly missing pieces and assembled improperly. so i ordered the missing and broken parts . also i removed the stater to find that the resin had came off of a few of the connections so i took the opportunity to solder on a few new leads and seal it all back up with liquid electrical tape. im wondering if anyone has come across this before and if so did it cause the bike to run improperly. Also i was wondering if anyone has any got any old fenders,tank,and possibly an old spark arrester kicking around from modding that they might part with . as im looking to fully restore this bike. im going to try to get some pics up soon . also ive made an order from monmouthcycles.com for most of the parts i currently need i will let you all know how it goes. And i was wondering has anyone tried a weisco piston in their rig and if so was it a noticeable diffrence ?



-josh-
 

·
Registered
Joined
·
168 Posts
Discussion Starter #3
Maybe we should just send you a new bike so you can play with it instead. Best of luck. Tom


im ok with that idea since ive spent more time fixing the cobble jobs on this thing than i got to ride it. next time i buy a toy im getting it from a dealer so they can fix it but when im done it will be new-ish.
 

·
Registered
Joined
·
220 Posts
while i am waiting for my head and valve job at the machine shop i decided to go through my lower end . to my dismay ive found that most of my gaskets are shot so ive ordered new . i found my origin for the shavings in my oil it was the kick-start assembly missing pieces and assembled improperly. so i ordered the missing and broken parts . also i removed the stater to find that the resin had came off of a few of the connections so i took the opportunity to solder on a few new leads and seal it all back up with liquid electrical tape. im wondering if anyone has come across this before and if so did it cause the bike to run improperly. Also i was wondering if anyone has any got any old fenders,tank,and possibly an old spark arrester kicking around from modding that they might part with . as im looking to fully restore this bike. im going to try to get some pics up soon . also ive made an order from monmouthcycles.com for most of the parts i currently need i will let you all know how it goes. And i was wondering has anyone tried a weisco piston in their rig and if so was it a noticeable diffrence ?



-josh-I have 3 spark arrestors, what do you want to pay for one? I run a wiseco 1mm oversized. We have several tw's around all with bored/honed cylinders, The local machine shop that has done 3 for me (RPM RACING) liked the quality of the wiseco kit. Tough to notice a difference, we all run slightly different set ups. Try a clarke tank or buy new if you are restoring. Old tanks are troublesome.
 

·
Registered
Joined
·
168 Posts
Discussion Starter #5
greendub



its tough for me to put a price to it as i havent seen any used ones to set a baseline i have faith that you can think of something fair. and thanks for the info on the weisco i geuss im going to stick with stock piston until i get everything back together and running right then what happens is unknown also i did clean the tank and lube my sticky petcock and installed an inline filter its ok i geuss but it has a dent from where someone laid it down so i geuss i can wait on that
 
1 - 5 of 5 Posts
Top